تاثیر خودکنترلی و تعهدات دینی مدیران مالی بر کیفیت افشای اطلاعات
جواد محمدی1 ، دکتر حسین فخاری 2
1- دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه مازندران J7Mohammadi93@Gmail.com
2- دانشیار گروه حسابداری دانشگاه مازندران، (نویسنده مسئول) ، H733HF@yahoo.com

مدیران مالی به عنوان جزء مهمی از سرمایه انسانی سازمان نقش موثری را در ارائه اطلاعات و شفافیت محیط اطلاعاتی واحد تجاری ایفا کرده و از افشای اطلاعات به عنوان ابزاری برای انجام مسئولیت پاسخ­گویی و ایفای تعهد کاری خود استفاده می­کنند. انتظار می­رود که خصوصیات و ویژگی­های فردی مدیران بر کیفیت افشای اطلاعات تاثیر داشته باشد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان خودکنترلی و رعایت تعهدات دینی مدیران مالی شرکت­های پذیرفته شده در بورس اراق بهادار تهران به عنوان دو ویژگی فردی آنها، بر کیفیت افشای اطلاعات و ابعاد آن می­باشد. بدین منظور اطلاعات مربوط به ویژگی­های فردی مدیران مالی در سال 1393 از طریق پرسش­نامه تانجی و  نیز پرسشنامه خدایاری­فرد و همکاران، جمع­آوری شده و میزان تاثیر این عوامل بر کیفیت افشای اطلاعات و افراز آن، از طریق روش توصیفی تحلیل مسیر، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل مسیر داده­ها نشان می­دهد که میزان خود کنترلی مدیران مالی بر کیفیت افشای اطلاعات تاثیر مثبت دارد ولی رعایت تعهدات دینی این مدیران بر کیفیت افشای اطلاعات اثری نمی­گذارد. این نتایج با شناسایی عوامل تاثیرگذار بر کیفیت افشا به بسط نظری کیفیت افشا در گزارشگری مالی کمک کرده و همچنین می­توان از یافته­های این پژوهش در انتصاب مدیران آینده که منجربه افزایش شفافیت اطلاعات و ارتقاء کیفیت افشا می­شوند، استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: خود کنترلی، تعهدات دینی، مدیران مالی، کیفیت افشا
دریافت: 1395/5/8 | پذیرش: 1395/7/12 | انتشار: 1395/12/29
1. اعتمادی، حسین و دیانتی¬دیلمی، زهرا. (1388)، تاثیر دیدگاه اخلاقی مدیران مالی بر کیفیت گزارش¬های مالی شرکت¬ها، فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره 4، شماره 1 و 2، صص 20-11.
2. بشیریان، سعید؛ حیدرنیا، علیرضا؛ اله¬وردی¬پور، حمید؛ حاجی¬زاده؛ ابراهیم. (1391)، بررسی رابطه خود کنترلی با تمایل نوجوانان به مصرف مواد مخدر، مجله علمی دانشکده پرستاری و مامایی همدان، دوره20، شماره 1، صص 53-45.
3. به¬پژوه، احمد؛ غبار¬ی¬بناب، باقر؛ علی¬زاده، حمید؛ همتی، قربان. (1386)، تاثير آموزش فنون کنترل خود بر بهبود مهارت¬هاي اجتماعي دانش‏ آموزان با اختلال کاستي توجه و بيش فعالي، پژوهش در حیطه کودکان استثنایی، دوره 7، شماره 1، صص 18-1.
4. بهداروند، محمدمهدی. (1383)، تبیین و تحلیل مفهوم دین، مجله رواق اندیشه، شماره 30، صص101-77.
5. پترسون، مایکل و دیگران. (1377)، عقل و اعتقاد دینی. (احمد نراقی و ابراهیم سلطانی). تهران: طرح نو.
6. خدایاری¬فرد، محمد؛ رحیمی¬نژاد، عباس؛ غباری¬بناب، باقر؛ شکوهی¬یکتا، محسن؛ فقیهی، علی-نقی؛ آذربایجانی، مسعود؛ افروز، غلامعلی؛ هومن، حیدرعلی؛ منطقی، مرتضی؛ پاک-نژاد، محسن؛ سراج¬زاده، سیدحسین؛ فاطمی، سیدمحسن؛ اکبری¬زردخانه، سعید؛ فرزاد، ولی¬اله؛ باقری، خسرو. (1389)، مدل سنجش دینداری و ساخت مقیاس آن در سطح ملی، مجله پژوهش¬های کاربردی روانشناختی، دوره 1، شماره 1، صص 24-1.
7. ستایش، محمدحسین و کاظم¬نژاد، مصطفی. (1391)، شناسایی و تبیین عوامل موثر بر کیفیت افشای اطلاعات شرکت¬های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، مجله پیشرفت¬های حسابداری دانشگاه شیراز، دوره 4، شماره 1، صص 79-49.
8. فخاری، حسین و محمدی، جواد. (1395)، تاثیر منبع کنترلی مدیران بر کیفیت افشای اطلاعات مالی در شرکت¬های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، چهاردهمین همایش ملی حسابداری ایران، ارومیه، دانشکده اقتصاد و مدیریت.
9. کردنائیچ، اسدالله؛ بخشی¬زاده، علیرضا؛ علی¬پور، مهدی؛ جعفرزاده، مهدی. (1392)، بررسی تاثیر پایبندی به وظایف دینی بر تعهد سازمانی کارکنان آمورش و پرورش (مورد مطالعه:کارکنان آموزش و پرورش شهرستان شهریار، فصلنامه علمی-پژوهشی مدیریت فرهنگ سازمانی، دوره 11، شماره 2، صص 210-189.
10. کریتنر، رابرت و کینیکی، آنجلو. (1384)، رفتار سازمانی. (علی¬اکبر فرهنگی و حسین صفرزاده) تهران: پیام پویا
11. محامدپور، مریم؛ مطمئن¬فعال، مریم؛ فسنقری، مهدی. (1389)، بررسی عوامل موثر بر پذیرش خدمات همراه با استفاده از روش تحلیل مسیر، مدیریت فناوری اطلاعات، دوره 2، شماره 5، صص 128-111.
12. موسوی¬مقدم، سیدرحمت¬الله؛ هوری، سهیلا؛ امیدی، عباس؛ ظهیری¬خواه، ندا. (1394)، بررسي رابطه هوش معنوي با خودكنترلي و مكانيسم¬هاي دفاعي در دانش¬آموزان دختر سال سوم متوسطه، مجله علوم پزشکی، دوره 25، شماره 1، صص 64-59.
13. نودهی، حسن؛ رشیدی، علی؛ خلیلی، علی؛ مهرآورگیگلو، شهرام. (1393)، رابطه خود کنترلی و منبع کنترل با تعهد سازمانی در کارمندان اداره آموزش و پرورش سبزوار، فصلنامه پژوهش¬های رهبری و مدیریت آموزشی، دوره 1، شماره 1، صص 66-49.
14. نوروش، ایرج و حسینی، سیدعلی. (1388)، بررسی رابطه بین کیفیت افشاء (قابلیت اتکاء و به¬موقع بودن) و مدیریت سود، فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، دوره 16، شماره 55، صص 134-117.
15. همت¬فر، محمود و مقدسی، منصور. (1392)، بررسی کیفیت افشا (قابلیت اتکا و به¬موقع بودن) بر ارزش سهام شرکت¬های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه بررسیهای حسابداری و حسابرسی، دوره 20، شماره 2، صص 147-133.

Mohammadi J, Fakhari H. The Impact of Self-Control and Religious Commitment of Financial Managers on the Information Disclosure Quality. aapc 2017; 1 (2) :41-63

محمدی جواد، فخاری حسین. تاثیر خودکنترلی و تعهدات دینی مدیران مالی بر کیفیت افشای اطلاعات. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری. 1395; 1 (2) :41-63

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4642