۵ نتیجه برای احمدی
سیامک طایفه، دکتر محسن دستگیر، دکتر فرزین رضایی، دکتر سعید علی احمدی،
دوره ۴، شماره ۷ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
بر اساس نظریه نمایندگی و با وجود عدم تقارن اطلاعاتی بین مؤدیان مالیاتی و دولت، بهطور طبیعی شرکتها سعی می کنند در پرداخت مالیات اجتناب کنند. از سوی دیگر دولتها با توجه به محدودیتهای موجود در تلاشند با شناسایی مؤدیان مالیاتی پرریسک، مطابق قوانین و مقررات، مالیات حداکثری را وصول کنند و پژوهشگران این حوزه نیز به دنبال شناسایی عوامل مؤثر بر اجتناب مالیاتی هستند. این تحقیق با رویکردی کیفی-کمی و با هدف رتبه بندی عوامل موثر بر اجتناب مالیاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. برای انجام تحقیق حاضر، ابتدا با پرسش از ۱۰ خبره دانشگاهی و مالیاتی (مستقل نظر از هم)، ۳۷ عامل کمی مؤثر بر اجتناب مالیاتی در هشت بُعد، که بر اساس گزارش های منتشره در خصوص این شرکتها قابل اندازه گیری است، شناسایی شد. سپس این عوامل و متغیر وابسته، اندازه گیری و با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری، اثرگذاری ابعاد، مورد آزمون قرار گرفت. در انتها براساس ابعاد تایید شده، با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی توزیع شده بین همان خبرگان و تحلیل سلسله مراتبی، رتبه بندی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل ۷۷ شرکت بورسی بوده که به روش غربالگری انتخاب شدند و دوره زمانی آن، سالهای ۱۳۹۵-۱۳۹۱ است. مصاحبه با خبرگان در سال ۱۳۹۶ انجام و پرسشنامههای رتبه بندی نیز در سال ۱۳۹۷ توزیع شد. نتایج تحقیق نشان داد ابعاد تایید شده و رتبه بندی آنها به شرح زیر است: عوامل تجاری، عوامل راهبری شرکتی، عوامل مربوط به حسابرس، عوامل مربوط به گزارشهای مالی، عوامل مربوط به صنعت، ویژگیهای عمومی، عوامل مربوط به بازار سرمایه و عوامل اجتماعی.
دکتر محمد رمضان احمدی، دکتر عبدالمجید آهنگری، محسن صالحی نیا،
دوره ۴، شماره ۸ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
ورشکستگی شرکتهای بینالمللی ریشه در چشمپوشی بر تخلفات حسابداری دارد و این چشمپوشی در نهایت به دلیل افول اخلاق و فراموش کردن رسالت حرفه حسابرسی بهعنوان یک حرفه خودگردان میباشد. از آنجا که سازه های متعددی بر اخلاق حرفه ای حسابرسی تاثیرگذار است؛ لذا این پژوهش با درک این موضوع از طریق مدلسازی ساختاری – تفسیری به دنبال طراحی مدلی مبنی بر سطح بندی و تفکیک سازههای مؤثر بر اخلاق حرفهای حسابرسی است. جامعه آماری پژوهش شامل حسابداران رسمی کشور در سال ۱۳۹۸ می باشد که جهت انتخاب نمونه از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. روش شناسی پژوهش ترکیبی می باشد که در بخش کیفی مبتنی بر شناسایی سازه های موثر بر اخلاق حرفه ای حسابرسی از طریق تحلیل محتوای مبانی نظری، پیشینه تجربی و انجام تحلیل دلفی فازی با مشارکت ۲۰ خبره حرفه حسابرسی به عنوان اعضای پانل و در بخش کمی نیز با مشارکت ۱۶ خبره حرفه حسابرسی و از طریق تشکیل ماتریس خودتعاملی ساختاری به دنبال مدلسازی ساختاری – تفسیری می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که اساسی ترین سازه های موثر بر اخلاق حرفه ای حسابرسی سازه رقابت در بازار حسابرسی، نوع و قدرت حاکمیت شرکتی، خصوصی یا غیرخصوصی بودن صاحبکار، اندازه سازمان صاحبکار، عدم مصالحه به دلیل تهدید صاحبکار به برکناری حسابرس، مشکلات مالی حسابرس و نوسانات اقتصاد از قبیل بالا رفتن نرخ ارز و تورم می باشد. این سازه ها مرتبط با شاخص های محیطی و اقتصادی می باشند.
شکوفه نکوئی زاده، دکتر محسن دستگیر، دکتر سعید علی احمدی،
دوره ۵، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
توانایی سازمانها در مواقع بحرانی مورد آزمایش قرار می گیرد. با توجه به اینکه بحران اقتصادی با عدم اطمینان و نوسان های متغیرهای کلان اقتصادی همراه بوده و شرایط خاصی را برای محیط اقتصادی کشور و فعالیت شرکتها ایجاد می کند، می تواند توانایی و قدرت مدیر بر ارزش و عملکرد شرکت را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، در این پژوهش از ویژگیهای رفتاری شامل گزارشگری مسئولیت اجتماعی، هزینه نمایندگی و اجتناب مالیاتی در شرایط بحران اقتصادی استفاده شده است. براین اساس، اطلاعات مربوط به ۱۹۷ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین ویژگیهای رفتاری شرکت، گزارشگری مسئولیت اجتماعی، با کاهش اثر منفی شرایط بحرانی، تأثیر قدرت و توانایی مدیریت بر ارزش و عملکرد مالی افزایش می یابد. همچنین با افزایش هزینه نمایندگی شرکت، تأثیر منفی شرایط بحرانی سبب شده است که اثر منفی قدرت و توانایی مدیریت بر ارزش و عملکرد مالی تشدید شود. اما، در رابطه با دیگر ویژگی رفتاری شرکت یعنی اجتناب مالیاتی این تأثیر معنادار نبوده است. در کل، نتایج پژوهش حاکی از این است که ویژگیهای رفتاری شرکت می تواند موجب کاهش تأثیر بحران اقتصادی بر ارتباط بین قدرت مدیر عامل با ارزش و عملکرد مالی شود.
دکتر شکراله خواجوی، فرشید احمدی فارسانی،
دوره ۶، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
جنسیت تاثیر قابل توجهی بر شیوه ای که در آن اطلاعات جمع آوری و پردازش می شوند دارد. همچنین شیوه های پردازش اطلاعات در زنان نسبت به مردان متفاوت است. هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر جنسیت بر خنثی نمودن مدیریت حسابرسی صاحبکار و کشف مدیریت سود توسط حسابرسان است. مدیریت حسابرسی وقتی اتفاق می افتد که صاحبکار تلاش کند با استفاده از روش هایی چون تاکتیک های انحرافی و توجه برگردان ها توجه حسابرسان به بخش های دیگر (بخش های که در آن مدیریت سود و یا تقلب صورت نگرفته است) منحرف کند. جامعه آماری پژوهش سرپرستان ارشد سازمان حسابرسی در تابستان سال ۱۳۹۷ می باشد که در یک شیوه نیمه -آزمایشی سناریوهای پژوهش بین ۱۲۰ سرپرست ارشد سازمان حسابرسی توزیع گردید. در این پژوهش از نمونه گیری در دسترس استفاده شده است. در پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر جنسیت در کنترل مدیریت حسابرسی از آزمون تی و آزمون تحلیل واریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که تفاوتهای جنسیتی تاثیر معناداری بر خنثی نمودن اثر مدیریت حسابرسی و کشف مدیریت سود توسط حسابرسان دارد به طوری که حسابرسان زن عملکرد بهتری در کشف مدیریت سود و خنثی نمودن اثر مدیریت حسابرسی صاحبکار از خود نشان می دهند. این یافته ها می تولند تاثیر با اهمیتی در نحوه تعیین اعضای تیم حسابرسی، تقسیم وظایف بین اعضای تیم و دستمزد پرداختی به آنان داشته باشد.
دکتر زهره عارف منش، دکتر محمد مهدی دهقانی اشکذری، زهرا احمدی، حمیده صفاری کرمانی،
دوره ۸، شماره ۱۵ - ( دوره ۸شماره ۱۵- بهارو تابستان۱۴۰۲ - ۱۴۰۲ )
چکیده
تصمیمگیری اخلاقی حسابداران به عنوان یک عامل موثر در ارائه گزارشهای مالی صادقانه، میتواند تحت تاثیر عواملی همچون ویژگیهای فردی و سلامت روانی قرار گیرد. بهزیستی روانشناختی به عنوان یکی از حوزههای مالی رفتاری بر تصمیمگیری اخلاقی حسابداران اثر دارد. در این میان، تمایل به ریسکپذیری افراد، تحت تاثیر ویژگیهای روحی و روانی افراد میتواند بر میزان اتخاذ تصمیمات اخلاقی توسط آنان موثر واقع شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر بهزیستی روانشناختی بر تصمیم گیری اخلاقی حسابداران با درنظر گرفتن نقش میانجی تمایل به ریسکپذیری فردی میباشد. دادههای پژوهش با استفاده از پرسشنامههای استاندارد توسط نمونهای با استفاده از فرمول کوهن، به تعداد ۱۶۵ نفر انتخابشده به روش تصادفی از میان ۲۹۰ نفر حسابدار شرکتهای کاشی استان یزد در سال ۱۴۰۱ بهدست آمده است. تحلیل دادهها با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار PLS انجام شده است. بر اساس یافتههای پژوهش، بهزیستی روانشناختی از طریق تمایل به ریسکپذیری فردی بر تصمیمگیری اخلاقی حسابداران اثر مثبت و معناداری دارد. از طرفی بهزیستی روانشناختی بر تمایل به ریسکپذیری تاثیر مستقیم دارد و تمایل به ریسکپذیری بر تصمیمگیری اخلاقی تاثیر معکوس دارد. یافته های حاصل از این مطالعه میتواند در تدوین راهبردهای استخدام و برنامه های آموزشی حسابداران در شرکت ها مفید باشد.