[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هدف و چشم انداز نشریه ::
هیات تحریریه مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
نمودار فرآیند داوری::
برای داوران::
داوران تخصصی مجله::
منشور اخلاقی مجله::
پایگاه های نمایه کننده::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پرسش های متداول::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینکهای مرتبط

پایگاه داده های تحقیقاتی مالی ایران

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای حسین پور

دکتر حمیدرضا وکیلی فرد، فاطمه حسین پور،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

مسئولیت اجتماعی شرکتها شامل تعهدات متداوم اخلاقی از طرف آنها است که در محیط های اقتصادی رخ می دهد و کیفیت زندگی نیروی کار را بهبود می بخشد، همانطور که خدمات عمومی برای همه باید انجام گردد. از اینرو مسئولیت اجتماعی به عنوان یک فاکتور کلیدی در موفقیت و تداوم فعالیت بنگاه ها فرض میگردد. از طرف دیگر اعتقادهای مذهبی می تواند بر چگونگی پذیرش مسئولیت اجتماعی در شرکتها و افشای اطلاعاتی آن بر عموم جامعه تاثیر بگذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی شدت نگرش مذهبی شاغلین حرفه حسابداری به مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها انجام پذیرفته است.
    در این پژوهش تعداد ۱۰۰ پرسشنامه در سال ۱۳۹۵ بین متخصصان حسابداری شهر تهران توزیع گردیده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیل پرسشنامه های توزیع شده نشان می دهد که حسابداران با گرایش های مذهبی بیشتر، دیدگاه های متفاوتی نسبت به حسابداران با گرایش های مذهبی کمتر دارند، بعلاوه اینکه نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که حسابدارانی که مذهبی شناخته شدند (با توجه به شدت نگرش مذهبی) به مسئولیت پذیری اجتماعی در شرکت ها اهمیت بیشتری می دهند و در واقع تمایل بیشتری به رعایت اصول مسئولیت پذیری اجتماعی و رویه های آن در شرکت ها دارند.

دکتر محمدرضا نیک بخت، امیرحسین حسین پور،
دوره ۵، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

با افزایش تاکید از طرف قوانین و مقررات داخلی (منشور کمیته حسابرسی) و خارجی (استانداردهای هیئت نظارت بر حسابداری شرکت­های سهامی عام) نسبت به ارتباط کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل، به جهت بهبود عملکرد حسابرس مستقل و کیفیت گزارشگری مالی، در این پژوهش اثر انگیزه­ های مدیریت نسبت به مدیریت سود و ارتباط کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل بر کیفیت قضاوت حسابرس مورد بررسی قرار گرفته است. لازم به توضیح است، روش پژوهش به صورت آزمایشی می­باشد، که از طریق یک آزمایش بین آزمودنی ۲*۲، با طرح آزمایشی پس آزمون با گروه کنترل، متشکل از متغیرهای "انگیزه­ های مدیریت نسبت به مدیریت سود" و "ارتباط کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل" صورت گرفته است. شرکت­ کنندگان در آزمایش، مدیران موسسات حسابرسی می­ باشند و این پژوهش در سال ۱۳۹۸ انجام شده است. همچنین روش آزمون آماری MANCOVA می­باشد.
نتایج حاصل از تحلیل بر روی داده­های استخراج شده از ۶۴ نفر از مدیران موسسات حسابرسی، حاکی از آن است که "انگیزه­های مدیریت نسبت به مدیریت سود" بر کیفیت قضاوت حسابرس" تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین متغیر "ارتباط کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل" بر کیفیت قضاوت حسابرس نیز تاثیر مثبت و معناداری دارد . بعلاوه، هنگام وجود" انگیزه ­های بالا در مقابل انگیزه­های پایین مدیریت نسبت به مدیریت سود"، تاثیر "ارتباط داشتن کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل "بر"کیفیت قضاوت حسابرس" مثبت و معناداری دارد. در نهایت، از نتایج پژوهش پی برده شد، طبق تئوری اعتبار منبع، هنگام وجود انگیزه­های بالا مدیریت نسبت به مدیریت سود، ارتباط کمیته حسابرسی با حسابرس مستقل بر کیفیت قضاوت حسابرس تاثیر مثبت و معناداری دارد.

سعید حسین پور، دکتر سینا خردیار، دکتر علی خوزین، دکتر فاضل محمدی نوده،
دوره ۶، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

تصمیم ­گیری اخلاقی حسابداران منجر به ارائه گزارشگری صادقانه شده و از طریق تخصیص بهینه منابع باعث شکوفایی اقتصادی جوامع خواهد شد. بنابراین توجه به عواملی که بر تصمیم­گیری اخلاقی مؤثر باشند دارای اهمیت فراوانی است. در این راستا هدف این پژوهش بررسی میزان تاثیرپذیری تصمیم ­گیری اخلاقی از ویژگی­ های روانی سلامت روانی، کمال‌گرایی و  اهمال‌کاری حسابداران می­ باشد. داده­ های پژوهش با استفاده از پرسشنامه­های استاندارد و توسط نمونه‌ای به تعداد ۳۵۰ نفر انتخاب شده به روش تصادفی از میان حسابداران ارشد شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۹۹ ، به دست آمده است. آزمون فرضیه­ ها از طریق الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم‌افزار PLS  صورت گرفته است. یافته­ های پژوهش نشان می­ دهد که سلامت روانی و کمال­گرایی حسابداران منجر به اهمال­کاری کمتر آنها و اخذ تصمیم ­گیری اخلاقی می­ گردد. از طرفی اثر اهمالکاری بر تصمیم­ گیری اخلاقی و اثر میانجی این متغیر مورد تأیید قرار نگرفته است. شرکت­ها می­بایست تمهیداتی برای سنجش و ارتقاء سلامت روانی حسابداران و توجه به ویژگیهای روانی و رفتاری مهم کمال­گرایی و اهمال کاری و بهبود آن در نظر بگیرند و از این طریق به بهبود تصمیم­ گیری اخلاقی حسابداران کمک کرده و سلامت فرایند گزارش­گری مالی را بهبود ببخشند.

یعقوب حسین پور، دکتر ناصر ایزدی نیا، دکتر حمزه محمدی خشوئی،
دوره ۶، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مدیران و حسابرسان در فرایند عملکرد و حسابرسی در سالهای اخیر به نحوه ارائه اطلاعات و قابلیت خوانایی گزارشگری مالی توجه ویژه ای دارند و تلاش در مدیریت آن دارند . مدیران با فرضیه مبهم سازی مدیریت ، به دنبال مبهم سازی و پنهان کردن اطلاعات از طریق پیچیده کردن و شفافیت کمتر در گزارشگری مالی هستند . از طرفی حسابرسان نیز در تلاش برای ارزیابی مخاطره قراردادهای حسابرسی با صاحب کاران می باشند . هدف این پژوهش بررسی تاثیر شاخص های عملکرد و پیامدهای حسابرسی بر خوانایی گزارشگری مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است . در این پژوهش از بازده دارایی به عنوان شاخص عملکرد و از تاخیر گزارش حسابرسی و تغییرات حسابرس به عنوان پیامد های حسابرسی و برای سنجش خوانایی از شاخص فوگ استفاده گردیده است. داده های ۱۵۲ شرکت با روش نمونه گیری حذفی برای دوره زمانی ۱۳۸۹ الی۱۳۹۸ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روش پژوهش از نوع تحلیل رگرسیونی و پانل دیتا بوده و برای آزمون مدلهای پژوهش از رویکرد حداقل مربعات تعمیم یافته استفاده شده است . نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که بازده داراییها بر خوانایی گزارش های مالی تاثیر منفی و معنی داری دارد . و همچنین تاخیر گزارش حسابرس بر خوانایی تاثیر مثبت و تغییرات حسابرس بر خوانایی گزارش جسابرس تاثیر منفی و معنی داری دارد .


صفحه 1 از 1     

دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری journal of Value & Behavioral  Accounting
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4666