[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هدف و چشم انداز نشریه ::
هیات تحریریه مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
نمودار فرآیند داوری::
برای داوران::
داوران تخصصی مجله::
منشور اخلاقی مجله::
پایگاه های نمایه کننده::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پرسش های متداول::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینکهای مرتبط

پایگاه داده های تحقیقاتی مالی ایران

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای دیانتی دیلمی

دکتر زهرا دیانتی دیلمی، دکتر خسرو منطقی، سیده پریسا مشهدی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

جهان بینی و ارزش‌های مختلف به سیستم‌های اقتصادی متفاوتی منجر می‌شود و سیستم‌های اقتصادی به نوبه خود سیستم‌های حسابداری خاص خود را می‌طلبد. به نظر برخی پژوهشگران حسابداری، بکارگیری بی‌قید و شرط نظام حسابداری و گزارشگری مورد عمل فعلی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی مبتنی بر ارزش‌ها و هنجارهای جوامع مسلمان باشد(حمید،۲۰۰۰). بر این اساس،  دراین پژوهش با استفاده از توزیع پرسشنامه میان صاحب‌نظران حرفه حسابداری در ایران  و انجام آزمون  tتک نمونه‌ای و با استفاده از نرم افزار SPSSوExcel  این نتیجه بدست آمد که استفاده‌کنندگان از اطلاعات حسابداری در ایران علاقه‌مند به افشا اطلاعات در زمینه‌های مختلف مانند رعایت موازین شرعی، عدم وقوع تقلب مالی، رعایت الزامات مبارزه با پولشویی، رعایت حقوق کارگران و کارمندان، توجه به رعایت حقوق مصرف‌کنندگان، حفظ الزامات توجه به محیط زیست، توجه به بهره‌وری، تعالی و پیشرفت، عدم اسراف و توجه به کیفیت محصول هستند و این اطلاعات می‌تواند برای استفاده‌کنندگان مفید باشد.


دکتر زهرا دیانتی دیلمی، دکتر اصغر سلطانی، دکتر حامد عمرانی،
دوره ۳، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

افزایش جرایم  یقه سفید و فسادهای مالی، تجهیز حسابرسان و حسابداران به مهارتهای قضایی را به ویژه در سالهای اخیر ضروری ساخته است. برای اینکه بتوان مباحث حسابداری قضایی(دادگاهی) و ضد تقلب را در برنامه درسی موسسات آموزشی و دانشگاه ها وارد کرد، نیاز است تا بررسی دقیقی درخصوص دانش، مهارت ها و توانایی های لازم برای افرادی که می خواهند در این زمینه کسب دانش و مهارت کنند، صورت گیرد.  هدف تحقیق حاضر،  ارائه یک برنامه درسی آموزشی در زمینه مباحث ضد تقلب و حسابداری دادگاهی(قضایی) است که بتواند مبنایی باشد برای تدریس مباحث مذکور در مراکز آموزشی و دانشگاهی، سازمان های دولتی و خصوصی، کارشناسان رسمی دادگستری و سایر نهادهای مرتبط. در برنامه درسی ارائه شده در این تحقیق که ماحصل بیش از یک سال و نیم تحقیق به روش فراسنتز روی برنامه درسی مراکز آموزشی و دانشگاهی دارای این رشته تحصیلی در جهان، مقالات و کتب منتشره در اینخصوص است، ۳۲ واحد(شامل یازده واحد تخصصی،  یازده واحد پایه ، شش واحد اختیاری و  چهار واحد پایان نامه) درنظر گرفته شده است. کیفیت این برنامه درسی، از طریق پرسشنامه توزیع شده بین ۳۹ خبره دارای دانش لازم درزمینه حسابداری قضایی(دادگاهی) و ضد تقلب بررسی شده است. نتایج آزمون t تک نمونه ای موید این مطلب است که مطابق نظر خبرگان مذکرو، این برنامه درسی دانش و مهارت لازم برای حسابداری دادگاهی را به دانشجویان این رشته منتقل می کند و از جامعیت لازم برخوردار می باشمی باشد[۱].
 

[۱] این مقاله مستخرج از طرح پژوهشی مصوب و با حمایت معاونت پژوهشی دانشگاه خوارزمی انجام شده است که بدینوسیله  مراتب تشکر و قدردانی خود را از دانشگاه خوارزمی  ابراز می داریم.

ناهید رضائی، دکتر زهرا دیانتی دیلمی، دکتر رضا غلامی جمکرانی، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی،
دوره ۷، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

سوء استفاده از دارایی­ها که یکی از گونه‌های تقلب به شمار می­ رود، همواره یک نگرانی بالقوه‌ای برای مدیران، حسابرسان و ذینفعان شرکت­ها تلقی می‌شود. علیرغم وجود قوانین سخت‌گیرانه، این پدیده همچنان در حال رشد است به­طوری­که "سوءاستفاده از دارایی­ها" بیشترین فراوانی تقلب را در جوامع مختلف دارد. ولی در مطالعات انجام‌شده در حوزه حسابداری، کمتر به آن توجه شده­ است. ازاین‌رو هدف مطالعه حاضر، بررسی تأثیر سبک‌های تفکر کارکردی حسابرسان بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی‌ها با تأکید بر نقش میانجی‌گری تردید­ حرفه ­ای حسابرسان است. این تحقیق از نوع کاربردی و پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل حسابرسان شاغل عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در سال۱۴۰۰ می ­باشد که تعداد ۳۸۴ نفر به ‌عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. داده‌های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع‌آوری ‌شده و با استفاده از مدل‌ سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) مورد تحلیل قرارگرفته است. یافته‌ها نشان می‌دهد که سبک‌های تفکر کارکردی (شامل سبک قانونی، قضاوتی و اجرایی)، به‌طور مستقیم بر توانایی کشف سوءاستفاده از دارایی تأثیر مثبت دارد؛ ولی شدت تأثیر سبک تفکر اجرایی(پردازش اطلاعات ساده) ضعیف ­تر از دو سبک تفکر قضائی و قانونی (پردازش اطلاعات پیچیده) است. همچنین تأثیر مثبت سبک های تفکر قضاوتی و اجرایی بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی­ها با متغیر میانجی تردید ­حرفه‌ای معنا­دار است؛ ولی تأثیر مثبت سبک تفکر قانونی بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی­ها با متغیر میانجی تردید ­حرفه ­ای معنا­دار نیست. مطالعه نشان می­ دهد که تردید­­حرفه ­ای حسابرسان، توا­نایی کشف را افزایش می­دهد. یافته ­های حاصل از این مطالعه می­تواند در امر آموزش بهتر حسابرسان در دانشگاه و تدوین استانداردهای بهتر حسابرسی و اجرای بهتر کار حسابرسی و کشف تقلب به حسابرسان کمک کند.
 


صفحه 1 از 1     

دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری journal of Value & Behavioral  Accounting
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4666