[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هدف و چشم انداز نشریه ::
هیات تحریریه مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
نمودار فرآیند داوری::
برای داوران::
داوران تخصصی مجله::
منشور اخلاقی مجله::
پایگاه های نمایه کننده::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پرسش های متداول::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینکهای مرتبط

پایگاه داده های تحقیقاتی مالی ایران

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای رهنمای رودپشتی

دکتر فریدون رهنمای رودپشتی، دکتر سینا خردیار، محسن ایمنی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

تقریباً بیش از ۶۰ سال از آن زمان که آرگریس (۱۹۵۲) تأثیر بودجه را بر رفتار مردم مطرح نموده است می‌گذرد. چند سال بعد، استدری (۱۹۶۰) و دوین (۱۹۶۰) پژوهش‌های حسابداری خود را تحت تأثیر روان‌شناسی ادامه دادند. همچنین دیک‌من و زف (۱۹۸۴) از این دهه به‌عنوان دهه بیداری در ادبیات حسابداری یاد می‌نمایند. تا قبل از ۱۹۶۷ واژه «حسابداری رفتاری» هنوز وارد ادبیات رشته نگردیده بود و البته در این بین رشته‌های مختلفی از جمله اقتصاد، علوم سیاسی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی در انجام پژوهش‌ها در ادبیات حسابداری رفتاری کمک شایانی را داشتند. در این میان رشته روان‌شناسی نقش مهمی را بازی کرد و با سه زیر شاخه روان‌شناسی شناختی، انگیزه‌ای و اجتماعی مهمترین اثر را داشته است. در این بین نقش بازی شده توسط پردازش فردی از اطلاعات حسابداری برای تصمیم‌گیری برپایه تئوری روان‌شناسی شناختی متمرکز بوده که در سال‌های بعد از آن با واژه «انقلابشناختی» یاد کرده‌اند. امروزه، وجود اصطلاح «رفتاری» معمولاً برای بررسی‌های آزمایشگاهی استفاده می‌شود اگرچه این روش‌ پژوهش غالب را است، اما تنها امکان برای پژوهش‌های حسابداری رفتاری نیست. همچنین شواهدی از سایر روش‌های تجربی مانند پرسشنامه، تحقیقات میدانی و مطالعات کتابخانه‌ای وجود دارد. نتیجتاً برای پیشرفت در عمق پردازش‌ها برای تصمیم‌گیری و درک اینکه چرا و چگونه مغز فعال است و در فرآیندهای اقتصادی از اطلاعات برای تصمیمات استفاده می‌نمایند دانشمندان علوم اعصاب یا عصب‌شناسان در حال ساخت یک پل ارتباطی با اقتصاد می‌باشند که به اصطلاح «اقتصاد عصبی» نامیده می‌شود تا رفتار استفاده‌کنندگان اطلاعات در تصمیم‌گیری مورد بررسی قرار گیرد.


دنیا احدیان پور پروین، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی، دکتر هاشم نیکومرام، دکتر رمضانعلی رویایی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

با‌عنایت به این ‌امرکه سیستم‌های‌ ارزیابی ‌عملکرد برروی شالوده‌هایی از ارزش‌ها و مفروضات‌ مشترک به نام فرهنگ ایجاد  می‌شوند، این پژوهش با هدف بررسی اثر‌مستقیم و غیر‌مستقیم فرهنگ‌سازمانی به واسطه هدف بکارگیری سیستم‌های‌‌ ارزیابی‌ عملکرد بر میزان تنوع‌ معیار ارزیابی‌ عملکرد بکارگرفته شده در شرکتهای‌تولیدی پذیرفته شده در بورس ‌اوراق ‌بهادار ‌‌تهران درمقطع زمانی ۹۵-۹۴ و به روش توصیفی- پیمایشی انجام‌شده‌است.

    نتایج این ‌پژوهش بیانگر این امر است که ارزش‌های فرهنگی ‌باثبات اثرمستقیم و منفی بر تنوع‌ معیار‌‌ ارزیابی‌عملکرد دارد و همچنین ارزش‌های‌ فرهنگی به ‌واسطه‌ هدف ‌بکارگیری‌ سیستم ‌ارزیابی ‌عملکرد اثر غیرمستقیمی بر تنوع ‌معیار‌‌ ارزیابی ‌عملکرددارند و مدیران‌ ارشد ‌شرکتهای با ‌ارزش‌های ‌فرهنگی‌‌انعطاف‌پذیردرمقایسه با مدیران‌ارشد‌ شرکتهای ‌با ارزش‌های‌فرهنگی ‌‌با‌ثبات گرایش ‌بیشتری به استفاده از سیستم‌های ‌ارزیابی‌‌‌ عملکرد برای اهداف ‌انگیزشی و تصمیم‌گیری دارند و شرکتهای ‌با ارزش‌های ‌باثبات ‌سیستم‌های‌ارزیابی‌عملکرد را بیشتر برای اهداف ‌ارتباطی بکارمی‌گیرند. علاوه‌ براین ارزش‌های‌فرهنگی‌انعطاف‌‌پذیربه واسطه هدف بکارگیری سیستم ارزیابی عملکرد، برای اهداف ارتباطی تاثیری منفی و برای اهداف انگیزشی تاثیری مثبت، بر تنوع ‌معیار‌‌ ارزیابی ‌عملکرد دارند، درحالی که برای شرکتهای با ارزشهای فرهنگی با‌ثبات، اهداف انگیزشی تاثیری منفی وغیر‌مستقیم بر تنوع‌ معیار‌‌ ارزیابی ‌عملکرد دارد و تنوع معیار‌ارزیابی عملکرد بیشترین اثرکلی را از ارزش های فرهنگی انعطاف پذیر و اهداف انگیزشی کسب می نماید. نتایج این پژوهش، ضرورت توجه به فرهنگ سازمانی و هدف استفاده از سیستم های ارزیابی عملکرد را بعنوان مرحله ای اساسی در طراحی و بکارگیری تنوع معیار ارزیابی عملکرد ایجاد می نماید.


دنیا احدیان پورپروین، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی، دکتر هاشم نیکومرام، دکتر رمضانعلی رویایی،
دوره ۴، شماره ۷ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

یکی از راهکارهای کاهش هزینه‌های نمایندگی، برنامه‌ریزی مناسب جهت ایجاد اطلاعات تاثیرگذار بر تصمیم با طراحی سیستمهای ارزیابی عملکرد جامع منطبق با فرآیند یادگیری مدیران می باشد.یکی از عوامل بااهمیت در پردازش و طبقه-بندی اطلاعات دریافتی جهت کسب یادگیری شناختی، مدل های ذهنی می باشند که در دو بعد تایید و ساخت مدل های ذهنی طبقه بندی می شوند. تاییدمدل ذهنی مدیران منجر به پالایش، اصلاح و گسترش مدل های ذهنی موجود می‌شود و ساخت مدل ذهنی انعطاف‌پذیری، خلاقیت و نوآوری مدیران را درمقابله بااطلاعات جدید بهبود می دهد. هدف این‌پژوهش بررسی چگونگی  اثرگذاری سیستم‌های ارزیابی‌عملکرد جامع بر عملکرد مدیران به واسطه  تعدیل‌مدل‌های‌ذهنی در دو بعد تایید و ساخت مدل های ذهنی می‌باشد.
   پژوهش حاضر از نوع کاربردی و با رویکرد توصیفی- پیمایشی انجام شده است و داده های لازم بااستفاده از نمونه آماری شامل ۲۵۰ مدیر¬شاغل در شرکتهای تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران برای دوره زمانی ۹۵-۹۴ به روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
  نتایج حاکی از آن است که سیستم‌های ارزیابی عملکرد جامع بر تعدیل ‌مدل‌های‌ذهنی در هردوبعد ساخت و تایید مدل ذهنی تاثیرمثبت و معنی‌‌داری دارند. البته این اثر در ساخت مدل‌های ذهنی بیشتر است. همچنین گسترش مدل های ذهنی در هر دو بعد ساخت و تایید،موجب بهبود عملکرد مدیران می شود. بنابراین ترغیب به یادگیری با قراردادهای انگیزشی مبتنی بر اطلاعات فراهم شده از سیستم ارزیابی‌عملکردجامع دربهبود‌عملکردمدیران و کاهش هزینه های نمایندگی موثر می‌باشد.

ناهید رضائی، دکتر زهرا دیانتی دیلمی، دکتر رضا غلامی جمکرانی، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی،
دوره ۷، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

سوء استفاده از دارایی­ها که یکی از گونه‌های تقلب به شمار می­ رود، همواره یک نگرانی بالقوه‌ای برای مدیران، حسابرسان و ذینفعان شرکت­ها تلقی می‌شود. علیرغم وجود قوانین سخت‌گیرانه، این پدیده همچنان در حال رشد است به­طوری­که "سوءاستفاده از دارایی­ها" بیشترین فراوانی تقلب را در جوامع مختلف دارد. ولی در مطالعات انجام‌شده در حوزه حسابداری، کمتر به آن توجه شده­ است. ازاین‌رو هدف مطالعه حاضر، بررسی تأثیر سبک‌های تفکر کارکردی حسابرسان بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی‌ها با تأکید بر نقش میانجی‌گری تردید­ حرفه ­ای حسابرسان است. این تحقیق از نوع کاربردی و پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل حسابرسان شاغل عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در سال۱۴۰۰ می ­باشد که تعداد ۳۸۴ نفر به ‌عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. داده‌های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع‌آوری ‌شده و با استفاده از مدل‌ سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) مورد تحلیل قرارگرفته است. یافته‌ها نشان می‌دهد که سبک‌های تفکر کارکردی (شامل سبک قانونی، قضاوتی و اجرایی)، به‌طور مستقیم بر توانایی کشف سوءاستفاده از دارایی تأثیر مثبت دارد؛ ولی شدت تأثیر سبک تفکر اجرایی(پردازش اطلاعات ساده) ضعیف ­تر از دو سبک تفکر قضائی و قانونی (پردازش اطلاعات پیچیده) است. همچنین تأثیر مثبت سبک های تفکر قضاوتی و اجرایی بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی­ها با متغیر میانجی تردید ­حرفه‌ای معنا­دار است؛ ولی تأثیر مثبت سبک تفکر قانونی بر توانایی کشف سوء استفاده از دارایی­ها با متغیر میانجی تردید ­حرفه ­ای معنا­دار نیست. مطالعه نشان می­ دهد که تردید­­حرفه ­ای حسابرسان، توا­نایی کشف را افزایش می­دهد. یافته ­های حاصل از این مطالعه می­تواند در امر آموزش بهتر حسابرسان در دانشگاه و تدوین استانداردهای بهتر حسابرسی و اجرای بهتر کار حسابرسی و کشف تقلب به حسابرسان کمک کند.
 


صفحه 1 از 1     

دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری journal of Value & Behavioral  Accounting
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4666