[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هدف و چشم انداز نشریه ::
هیات تحریریه مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
نمودار فرآیند داوری::
برای داوران::
داوران تخصصی مجله::
منشور اخلاقی مجله::
پایگاه های نمایه کننده::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پرسش های متداول::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینکهای مرتبط

پایگاه داده های تحقیقاتی مالی ایران

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۵ نتیجه برای موضوع مقاله:

دکتر قدرت اله طالب نیا، وحید تقی‌زاده خانقاه، نسا حشمت،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

 چرخه عمر شرکت منعکس کننده تکامل یک شرکت ناشی از عوامل داخلی و خارجی سازمان است. اخیراً نرخ تغییرات کسب و کار بطور چشم‌گیری افزایش یافته و نشان می‌دهد که چرخه عمر شرکت نقش مهمی در فرایند ارزشیابی ایفا می‌کند.  در عین حال بحران‌های مالی اخیر و زیان ناشی از سرمایه‌گذاری، علاقه زیادی را درباره درک عوامل تعیین کننده سقوط قیمت سهام ایجاد کرده است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین چرخه عمر شرکت و خطر سقوط قیمت سهام است. بنابراین تعداد ۱۲۰ شرکت برای دوره زمانی ۱۳۸۸-۱۳۹۴ انتخاب شد. برای آزمون فرضیه‌های پژوهش از الگوی داده‌های ترکیبی استفاده گردید. همچنین جهت بررسی چرخه عمر شرکت از الگوی دیکنسون (۲۰۱۱) استفاده شد. مطابق این الگو شرکت‌ها به پنج مرحله معرفی (ظهور)، رشد، بلوغ، رکود و افول تقسیم شدند. نتایج آزمون فرضیه‌های پژوهش نشان داد که بین شرکت‌های حاضر در مرحله ظهور و رشد و خطر سقوط قیمت سهام ارتباط مثبت و معنی‌داری وجود دارد، درحالیکه ارتباط معنی‌‌داری بین سایر مراحل چرخه عمر و خطر سقوط قیمت سهام مشاهده نگردید. همچنین نتایج نشان داد که تحت شرایط عدم تقارن اطلاعاتی بالا، احتمال خطر سقوط قیمت سهام برای شرکت‌های حاضر در مرحله معرفی و رشد بیشتر است.


منصوره زرین قریچه، دکتر رسول برادران حسن زاده،
دوره ۴، شماره ۸ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

 از آنجا که تمام مراحل حسابرسی (برنامه‌ریزی، اجرای عملیات و اظهارنظر) با قضاوت ‏همراه است،‎ ‎متغیرهای ‏مربوط به شخص قضاوت کننده از قبیل وجود اختلالات شخصیتی و روانی، می‌تواند بر محتوای گزارش یا به عبارت دقیق‌تر بر قضاوت حسابرسان تاثیر گذارد، بنابراین هدف پژوهش حاضر با دیدگاهی از حوزه علوم رفتاری، بررسی تاثیر بیماری عجله حسابرسان بر محتوای گزارش حسابرسی می‌باشد. در این پژوهش اطلاعات مربوط به بیماری عجله حسابرسان امضا کننده گزارش حسابرسی در سال ۱۳۹۵ بر اساس نمونه‌گیری هدفمند ، با استفاده از پرسشنامه عجله طراحی شده در طی پژوهش، جمع آوری شده که نمونه نهایی به ۱۶۵ حسابرس و ۱۳۹ شرکت رسید و برای بررسی دقیق‌تر و افزایش تعداد نمونه شرکت‌هایی ‏که در سال ۱۳۹۶ نیز توسط همان حسابرسان سال ۱۳۹۵ حسابرسی شده بودند به نمونه اضافه شدند. برای آزمون فرضیه‌ها از مدل رگرسیون چندگانه و لجستیک استفاده شده است. در نهایت، نتایج پژوهش گویای آن است که بیماری عجله حسابرسان منجر به ارائه گزارش مقبول و ارائه تعداد بند شرط کمتر می‌شود. ولی بر نوع بند شرط و همچنین تعداد بندهای بعد از اظهارنظر تاثیری ندارد

رضا رستمی نیا، دکتر رضوان حجازی، دکتر قدرت الله طالب نیا، دکتر رسول برادران حسن زاده،
دوره ۵، شماره ۱۰ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

پذیرش رفتار ناکارآمد حسابرسی، پذیرش هر‌گونه اقدامی است که مطابق با استانداردهای حسابرسی نباشد. این رفتار یک مشکل جدی برای حرفه حسابرسی محسوب می ­شود و می‌تواند باعث شکست و ناکامی آن گردد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر منبع‌کنترل درونی، منبع‌کنترل بیرونی و تعهدسازمانی بر پذیرش رفتار ناکارآمد حسابرسی بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده است. جامعه هدف این پژوهش حسابرسان شاغل عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در سال ۹۷ بودند که از بین آن­ها با استفاده از فرمول کوکران، نمونه مورد نظر تعیین و از طریق نمونه­ گیری تصادفی، تعداد ۳۱۰ نفر انتخاب گردید. داده ­های مورد نیاز از طریق پرسش­نامه جمع­­ آوری و با استفاده از روش مدل­سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی و نرم­ افزار اسمارت پی­ال­اس تحلیل شدند. نتایج نشان داد که منبع کنترل‌درونی و تعهدسازمانی تاثیر منفی و منبع‌کنترل بیرونی تاثیر مثبت بر پذیرش رفتار ناکارآمد حسابرسی دارند. به این معنی که حسابرسان با منبع کنترل درونی و تعهدسازمانی از پذیرش رفتار ناکارآمد حسابرسی اجتناب می‌کنند و حسابرسان با منبع کنترل بیرونی تمایل به پذیرش رفتار ناکارآمد حسابرسی دارند.

علیزضا لیثی، دکتر علی اکبر نونهال نهر، دکتر حیدر محمدزاده سالطه، دکتر مهدی زینالی،
دوره ۶، شماره ۱۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

حسابرسی فرآیندی قضاوتی است که هم در مرحله اجرای آزمون­ها و هم گزارش‌گری آن مستلزم قضاوت‌های حرفه‌ای حسابرسان است. تئوری‌های روان‌شناختی(تئوری رمز دوگانه و تئوری بارشناختی) بیان می­کنند که اطلاعات تصویری می­تواند از طریق تحریک عملکردهای غیرخطی مغز انسان موجب انجام قضاوت‌ها و تصمیم­گیری‌های مطلوب‌تر نسبت به عملکردها (حالت‌های) خطی آن گردد. بدین ترتیب، در تحقیق حاضر الگوی نقشه‌پردازی ذهنی مبتنی بر تئوری‌های روان‌شناختی فوق‌الذکر جهت بهبود در قضاوت‌های گزارش‌گری حسابرسان با استفاده از روش تحقیق کیفی دلفی استخراج و معرفی شده است. به منظور طراحی الگوی نقشه‌ذهنی، از ۵۳ نفر حسابرسان مستقل شاغل و متخصصان دانشگاهی در سال ۱۳۹۹ نظرسنجی شده است تا ابتدا داده‌های مربوط به عوامل اصلی  موثر در گزارشگری استخراج و سپس در جهت تدوین و طراحی الگوی نقشه‌پردازی ذهنی بکارگرفته شود. الگوی نقشه‌ذهنی استخراج و تدوین شده در تحقیق حاضر می­تواند به عنوان ابزاری موثر در بهبود قضاوت حرفه‌ای و نیز تنظیم مطلوب و قابل اتکاتر گزارش‌های حسابرسی بکار گرفته شود.

محمدرضا برنا، دکتر رسول برادران حسن زاده، دکتر علیرضا فضل زاده، دکتر یونس باد آور نهندی،
دوره ۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

تقلب از عوامل موثر در کاهش اعتماد عمومی نسبت به گزارش‌ها و صورت­های‌مالی تهیه شده شرکت‌ها، محسوب می‌شود. به علت فقدان چارچوب نظری کامل و خلاء قوانین موضوعه تقلب، پژوهش حاضر با هدف تبیین ابعاد مفهوم، مصادیق و قرائن تقلب در صورتهای‌مالی به روش تحلیل تم، منطبق با شرایط محیطی کشور، انجام شد. در این تحقیق با مصاحبه از ۲۱ نفر خبره که به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شده‌اند و عضو جامعه حسابداران رسمی ایران یا کارشناس رسمی دادگستری بوده و سابقه بررسی تقلب در پرونده‌های کلان  شرکت‌های ایرانی را داشته‌اند این نتیجه حاصل شده است که مفهوم تقلب در صورتهای‌ مالی دارای ابعاد قانونی(لزوم تعریف تقلب در قانون، ذکر و تعریف نمودن مصادیق تقلب در قانون)، معنوی(قصدو نیت، فریب‌کارانه، معمولا"توأم با تبانی) و مادی(وارونه جلوه دادن واقعیت، داشتن مزایا­و­منافع برای مرتکب و ‌ضرر­و­زیان‌رساندن‌به‌دیگری) است. همچنین یافته‌‌ این تحقیق، مصداق‌های کلی تقلب در صورتهای مالی را، در پنج تم فرعی(۱- اسناد و مدارک جعلی، ۲- دستکاری در اقلام صورتهای مالی، ۳- افشاء یا عدم افشای اطلاعات با اهمیت، ۴- بکارگیری نادرست استانداردهای حسابداری و ۵- سوء استفاده از دارائیها)، بعلاوه در تم فرعی مصادیق قوانینی (برخی مصادیق اشاره شده در بعضی قوانین جاری کشور)، به همراه مجموعه مصادیق عینی برای هر تم فرعی نشان می‌دهد. افزون بر این  قرائن تقلب در صورتهای مالی را در تم‌های قرائن غیر مالی (قرائن شکلی و ساختاری) تقلب و قرائن مالی تقلب بیان می‌دارد. قانونگذار می‌تواند از مفهوم و مصداق‌ های تقلب ارائه شده در این پژوهش در تعریف و نیز تدوین قانون مقابله با تقلب برای شرکت‌های ایرانی استفاده نماید.



صفحه 1 از 1     

دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری journal of Value & Behavioral  Accounting
Persian site map - English site map - Created in 0.5 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4666