دکتر محمود لاری دشت بیاض 1، دکتر مهدی صالحی2 ، مرضیه زاهدی3
1- استادیار گروه حسابداری، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، پردیس دانشگاه فردوسی (نویسنده مسئول) ، m.lari@um.ac.ir
2- دانشیارگروه حسابداری، دانشگاه فردوسی مشهد mehdi.salehi@um.ac.ir
3- کارشناس ارشد حسابداری Autumnrains90@yahoo.com
 این تحقیق به بررسی رفتار ناکارآمد حسابرسان: آثار جو اخلاقی مدیران و روابط سرپرستان حسابرسی پرداخته است. تحقیق حاضر، تحقیقی کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی- همبستگی، مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. نمونه مورد مطالعه از کارکنان موسسات حسابرسی در مشهد و تهران در سال 1395 انتخاب شد. با توجه به حجم جامعه در دسترس، با توجه به فرمول تعیین حجم نمونه کوکران جهت افزایش اعتبار تحقیق تعداد 380 پرسشنامه توزیع شد که از این میان تعداد 228 پرسشنامه دریافت و مبنای تحلیل آماری قرار گرفت. نرخ بازگشت پرسشنامه ها 60 % تعیین شد. جهت آزمون فرضیه ها از مقدار احتمال حاصل از برازش مدل در حالت معنی داری پارامترها استفاده شد. مناسبت مدل پیشنهادی با تبیین فرضیه ها در حالت تخمین استاندارد و معنی‌داری پارامترها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس بررسی گردید. نتایج در سطح خطای پنج درصد نشان داد: بین روابط کاری با سرپرستان حسابرسی و رفتار ناکارآمد حسابرسان رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. جو اخلاقی در سطوح بالای سازمان، رابطه معکوس  بین روابط کاری با سرپرستان حسابرسی و رفتار ناکارآمد حسابرسان را کم  می کند.
واژه‌های کلیدی: رفتار ناکارآمد حسابرسان، جو اخلاقی مدیران، روابط با سرپرستان حسابرسی.
دریافت: 1396/1/19 | پذیرش: 1396/4/5 | انتشار: 1396/6/31
1. اخباري، مريم سادات؛ عريضي، حميدرضا؛ علوي، سيدكمال. (1389)، رابطه تعهد سازماني و ابعاد آن با تعهد حرفه اي در بين کارکنان پالايشگاه استان اصفهان، مديريت و منابع انساني در صنعت نفت، 4(12)،صص 129-157.
2. ازکيا، مصطفي؛ دربان، عليرضا. (1382)، روش هاي کاربردي تحقيق، نشرکيهان.
3. باغوميان، رافيک.(1385)، فرهنگ حسابرسي و اخلاق حرفه¬اي: ضرورت بازانديشي در اصول بنيادي حسابداري و حسابرسي، ماهنامه حسابدار، شماره 178، صص40-29.
4. برزيده، فرخ ؛ خيراللهي، مرشيد.(1390)، مسئوليت پاسخگويي، فشار زماني و کتمان شواهد حسابرسي، دانش حسابرسي، 11(45)، صص 4-27.
5. عزيزخاني، مسعود ؛ هاشميان، سعيد. (1391)، بررسي الگوي رفتاري حسابرسان مستقل در رويارويي با فشار بودجه زماني تحت تئوري انگيزشي، اولين همايش منطقه اي رويکردهاي نوين حسابداري و حسابرسي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندر گز.
6. علي¬مدد، مصطفي (1383)، درآمدي بر اخلاق و آئين رفتارحسابداران حرفه¬اي، فصلنامه حسابرس، شماره 27، صص37- 27.
7. کارشکي، حسين (1391)، روابط ساختاري خطي در تحقيقات علوم انساني، تهران: آواي نور.
8. ملکيان، اسفنديار ؛ توکل نيا، اسماعيل. (1393)، بررسي تأثير فرهنگ اخلاقي بر کيفيت حسابرسي تحت شرايط فشار بودجه زماني، حسابرسي: نظريه و عمل، 1(1)، صص21-47.
9. موسوي شيري، سيد محمود؛ کهياني، شفيع؛ ستوده، رضا. (1392)، بررسي دوره تصدي حسابرسي، رفتارهاي ناکارآمد و تعهد حرفه اي حسابرس بر کيفيت حسابرسي در ديوان محاسبات کشور، يازدهمين همايش ملي حسابداري ايران، دانشگاه فردوسي مشهد.
10. مهراني، ساسان (1390)، بررسي تأثير فشار بودجه زماني بر رفتار حسابرسان مستقل، پايان نامه دکتري حسابداري، دانشگاه تهران.
11. مهراني، ساسان؛ نعيمي، مهديس(1382)، تئوري اخلاقي و تأثير فشار بودجه زماني بر رفتار حسابرسان مستقل، بررسي هاي حسابداري و حسابرسي، 32، صص43-61.

Lari Dasht Bayaz M, Salehi M, Zahedi M. Dysfunctional Auditor Behavior and Working relationships with supervisors, managers moderating role of ethical climate . aapc 2017; 2 (3) :111-146

لاری دشت بیاض محمود، صالحی مهدی، زاهدی مرضیه. بررسی رفتار ناکارآمد حسابرسان و روابط کاری با سرپرستان، نقش تعدیلی جو اخلاقی مدیران. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری. 1396; 2 (3) :111-146

Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4642