[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
هدف و چشم انداز نشریه ::
هیات تحریریه مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
نمودار فرآیند داوری::
برای داوران::
داوران تخصصی مجله::
منشور اخلاقی مجله::
پایگاه های نمایه کننده::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پرسش های متداول::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینکهای مرتبط

پایگاه داده های تحقیقاتی مالی ایران

..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1395 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 15-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان تعامل ابعاد موثر در حسابداری اسلامی با استفاده از تکنیک دیمتل
دکتر زهره حاجیها 1، حسین رجب دری2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، ، drzhajiha@gmail.com
2- عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران hosrado@gmail.com
چکیده:   (4806 مشاهده)

حسابداری اسلامی، یک سیستم اطلاعاتی است که به گزارش بعد ارزشی رویدادهای مالی و غیرمالی رخ داده در واحد اقتصادی با محوریت موازین اسلامی می­ پردازد. هدف این مطالعه، بررسی میزان تاثیر، تاثر و تعامل ابعاد موثر در حسابداری اسلامی با استفاده از تکنیک دیمتل است. این پژوهش، از نوع پژوهش­های ترکیبی کیفی و کمی است که با پرسش از افراد خبره با تجریه درحسابداری اسلامی در سال 1395 صورت گرفته است. یافته­ ها نشان می دهد که کلیه ابعاد حسابداری اسلامی استخراج شده از پژوهش دیانتی­ دیلمی و همکاران (1395) دارای تعامل و تاثیر و تاثر بر هم هستند. همچنین بر اساس یافته­ ها معیار "افشای اطلاعات در زمینه رعایت موازین شرعی" از بیشترین تاثیرگذاری و معیار "افشای اطلاعات در زمینه رعایت حقوق کارگران" از بیشترین میزان تاثیرپذیری برخوردار است. علاوه بر آن معیار "افشای اطلاعات در زمینه عدم وقوع تقلب مالی" از بیشترین تعامل برخوردار است. مهم­ترین یافته این پژوهش را می­توان این موضوع دانست که ابعاد ارایه­ شده یک "فرآیند تعاملی" است، یعنی اجزای آن بر روی یکدیگر تاثیر و تاثر داشته و با هم تعامل دارند. در نتیجه برای توجه بیشتر به حسابداری اسلامی نمی­ توان صرفا به یکی از ابعاد ذکر شده توجه نمود و از بقیه عوامل غفلت ورزید. لذا لازم است که به همه ابعاد الگو توجه شده تا در جهت ترویج حسابداری اسلامی، توازن حفظ شود و همه مولفه ­ها در راستای هم تقویت شوند تا بتوان بهترین بازدهی را از آن دریافت کرد.

واژه‌های کلیدی: حسابداری اسلامی، الگوی حسابداری اسلامی، تکنیک دیمتل.
متن کامل [PDF 166 kb]   (2122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/8 | پذیرش: 1395/7/10 | انتشار: 1395/12/29
فهرست منابع
1. اصغرپور، محمد جواد. (1389)، تصمیم¬گیري گروهی و نظریه بازي¬ها با نگرش تحقیق در عملیات، چاپ دوم، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
2. پورحیدری، امید. (1383). حسابداری اسلامی و حسابداری مرسوم ناسازگار یا مکمل، نشریه حسابرس، شماره 26، صص 55- 61.
3. حاجیها، زهره و شبانی، حبیب. (1391)، تفكر خلاق و انتقادی در حسابداری اسلامی، نشریه پژوهش حسابداری شماره 5، تابستان، صص 60- 75.
4. دیانتی¬دیلمی، زهرا و منطقی، خسرو و مشهدی، سیده¬پریسا. (1395)، بررسی ضرورت حسابداری اسلامی: از دیدگاه خبرگان دانشگاهی، دوفصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری، سال اول، شماره اول، بهار و تابستان، صص 1- 24.
5. عصری، جعفر. (1391). اجرای احکام اسلامی: محرکی قابل در فرایند پیاده¬سازی حسابداری اسلامی در ایران، اولین همایش ملی حسابداری و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور.
6. غلامی¬جمکرانی، رضا؛ نیکومرام، هاشم؛ رهنمای¬رودپشتی، فریدون. (1392)، ضرورت چارچوب نظری گزارشگری مالی با رویکرد اسلامی از منظر خبرگان حرفه¬ای و دانشگاهی، نشریه تحقیقات مالی اسلامی، شماره 5، صص 35-72.
7. كلماتيان، هدايت¬اله و برزگري¬خانقاه، جمال و دهقان¬دهنوي، حسن. (1392)، ارایه مدل حسابداري متناسب با سبک زندگي اسلامي با استفاده از تکنيک دلفي، همايش ملي نقش سبك زندگي در اقتصاد مقاومتي، جهاد دانشگاهی استان البرز، آذر.
8. گوران¬حیدری، سید فرهاد و همت¬فر، محمود. (1394)، حسابداری مدیریت اسلامی، نشریه مطالعات حسابداری و حسابرسی، بهار، شماره 13، صص 32- 39.
9. مرادي، محسن و شفیعی¬سردشت، مرتضی و رحمانی، حامد. (1392). کاربرد روش دیمتل در شناسایی عوامل موثر بر تصمیم¬گیري سرمایه¬گذار در خرید سهام (مورد مطالعه: کارگزاران شهر مشهد)، نشریه بررسی¬هاي حسابداري و حسابرسی، دوره 20، شماره 2، صص 87- 108.
10. نجفی، ابراهیم. (1390) ، دكترين ملي حسابداري جمهوري اسلامي ايران در افق 1414 هجري شمسي، مرکز بررسی¬های دکترینال، ویراست اول، بهمن.
11. نونهال¬نهر، علی¬اکبر. (1388)، مبانی اولیه حسابداری اسلامی، نشریه حسابدار شماره 211، صص 70- 77.
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajiha Z, Rajabdoory H. Evaluation of effective dimensions in Islamic accounting using DEMATEL Techniques. aapc 2017; 1 (2) :1-15
URL: http://aapc.khu.ac.ir/article-1-140-fa.html

حاجیها زهره، رجب دری حسین. بررسی میزان تعامل ابعاد موثر در حسابداری اسلامی با استفاده از تکنیک دیمتل. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری. 1395; 1 (2) :1-15

URL: http://aapc.khu.ac.ir/article-1-140-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری journal of Value & Behavioral  Accounting
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4666