بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای بر عملکرد سازمانی در مدیران صنعتی استان فارس
دکتر حلیمه رجمانی1 ، حسین رجب دُری 2
1- استادیار گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی بینالود Halimeh.rahmani@gmail.com‌
2- کارشناس ارشد حسابداری دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس (نویسنده مسئول) ، Morteza.kazempour@modares.ac.ir

اخلاق موضوع مورد نیاز تمام حرفه­ ها و سازمان­ها است. عملکرد ­سازمانی نیز موضوعی است که برای ارتقاء وضعیت سازمان باید مورد توجه قرار گیرد. در این پژوهش به تاثیر اخلاق حرفه­ای بر عملکرد سازمانی پرداخته شد. مطالعه پیش­رو از نوع پیمایشی-کاربردی است و در سال (2015) صورت گرفته است. بررسی موضوع از طریق پرسشنامه و نمونه­گیری به­صورت تصادفی ساده، از 104 نفر از مدیران صنعتی استان فارس صورت گرفت. برای تحلیل نتایج در قالب 1 فرضیه اصلی و 7 فرضیه فرعی، از رگرسیون­خطی توسط نرم­افزار spss، استفاده شد. یافته­ها نشان می­دهد که اخلاق حرفه­ای بر عملکرد سازمانی اثرگذار است. همچنین عوامل توانایی، وضوح، مشوق، ارزیابی، اعتبار و محیط از اخلاق حرفه­ای تاثیر می­گیرند اما تاثیرپذیری مولفه "کمک" از اخلاق حرفه­ای تائید نشد. اولویت­بندی ابعاد عملکرد سازمانی در جامعه مورد بررسی توسط آزمون فریدمن نیز نشان­دهنده آن است که در ابتدا مولفه ارزیابی و سپس مولفه­های مشوق، وضوح، توانایی، اعتبار، محیط و کمک قرار دارند.

واژه‌های کلیدی: اخلاق حرفه ای، عملکردسازمانی، مدیران صنعتی، فارس.
دریافت: 1395/4/4 | پذیرش: 1395/4/4 | انتشار: 1395/4/4
1. ابزری، مهدی و یزدان¬شناس، مهدی. (1386)، مسؤولیت اجتماعی و اخلاق کار در مدیریت کیفیت¬نوین. فرهنگ مدیریت.شماره پانزدهم، سال پنجم. صص 5- 42.
2. اخوان، پیمان و یزدی¬مقدم، جعفر. (1392)، بررسی توام نقش اصول اخلاقی و مدیریت دانش بر عملکردسازمانی. فصلنامه اخلاق در علوم و فنّاوري. شماره 2، تابستان، سال هشتم. صص 37- 51.
3. اسکندری، استیره و ایران¬دوست، منصور (1394)، رابطۀ اخلاق کاري و رفتار شهروندي سازمانی با عملکرد سازمانی. فصلنامه اخلاق در علوم و فنّاوري. شماره 4، سال دهم. صص 107- 114.
4. اعتمادي، حسین و دیانتی¬دیلمی، زهرا. (1388)، تأثیر دیدگاه اخلاقی مدیران مالی بر کیفیت گزارش¬هاي مالی شرکت‌ها. فصلنامه اخلاق در علوم و فنّاوري. شماره 1 و2، سال چهارم. صص 11-20.
5. الوانی، سید¬مهدی و سیدنقوی، میرعلی. (1381)، سرمایه اجتماعی، مفاهیم و نظریه¬ها. فصلنامه مطالعات مدیریت. شماره 34. صص 12-9.
6. باقري، مسلم و تولايي، روح¬اله. (1389)، بررسي تاثير تعهد سازماني بر عملكرد سازمان¬ها. توسعه انساني پليس. ، دوره 7، شماره 30، مرداد و شهريور. صص 73- 96.
7. بحرینی، نسرین. (1389)، اخلاق پژوهش به¬منزله یک دانش: جستجو در اضلاع و هویت معرفتی اخلاق پژوهش. راهبرد فرهنگ. زمستان و بهار، شماره 8 و 9. صص 39 - 58.
8. بیک¬زاد، جعفر ؛ حسین¬پور¬سنبلی، علی¬رضا و صادقی، محمد. (1389)، اخلاق حرفه¬ای. کار و جامعه. شماره 125 و 126، آبان و آذر. صص 4-10.
9. توراني، حيدر و يزداني، محبوبه. (1388)، بررسي رابطه ميان رعايت اصول روابط انساني و بهره¬وري مديران دبيرستان¬هاي دخترانه شهر تهران. نوآوري¬هاي آموزشي، بهار، دوره 8، شماره 29. صص 75- 100.
10. تولایی، روح¬اله. (1388)، عوامل تاثیرگذار بر رفتار اخلاقی کارکنان در سازمان. دوماهنامه توسعه انسانی پلیس. شماره 25، سال ششم. صص 45-64.
11. دازه، نوشین و گرکز، منصور. (1394)، رابطۀ بین استدلال اخلاقی، طرز تفکر، نیت و تمایل اخلاقی حسابداران رسمی. اخلاق در علوم و فناوری. شماره 1، سال دهم. صص 115- 140.
12. رحیم¬نیا، فریبرز و نیکخواه¬فرخانی، زهرا. (1392)، بررسي تاثير جو اخلاقي سازمان بر عملكرد سازماني و تمايل به ترك خدمت. نشريه مديريت فردا. شماره 37، زمستان، سال دوازدهم. صص 5- 22.
13. سلاجقه، سنجر و سیستانی¬خنامان، فاطمه. (1389)، بررسی رابطه میان اخلاق کار وکیفیت خدمات در سازمان¬هاي دولتی شهر کرمان. مجموعه مقالات همایش ملی چالش¬های مدیریت و رهبری در سازمان¬های ایرانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اصفهان.
14. صفرزاده، حسین؛ تدين، اعظم و حرمحمدي، مریم. (1391)، بررسي تأثير استراتژي¬هاي مديريت دانش بر نوآوري و عملكرد سازماني (مطالعه موردي: مراكز آموزشي و درماني شمال فارس)، فصلنامه طلوع بهداشت. دوره 11، شماره 1. صص 76- 86.
15. قربانی¬زاده، وجه¬اله ؛ حبیبی¬بدرآبادی، حسین و ابراهیم¬زاده، حسین. (1391)، نقش تعدیل-کننده فرایند یادگیری در رابطه بین سرمایه¬فکری و عملکردسازمانی. پژوهش¬های مدیریت عمومی. شماره 16، تابستان. صص 135- 161.
16. کوشازاده، سید¬علی ؛ رحیم¬نیا، فریبرز و افخمی¬روحانی، حسین. (1391)، اثر اعتماد به مدیران بر تفکر راهبردی سازمانی و نقص آن¬ها در بهبود عملکردسازمانی از راه تعهد سازمانی در بستر آموزش عالی. رهیافتی نو در مدیریت آموزشی. دوره 3، شماره 4. صص 163- 187.
17. مرتضوی، محسن ؛ ایران نژادپاریزی، مهدی و جعفری، پریوش. (1393)، بررسی رابطه بین اخلاق حرفه¬ای با عملکردکارکنان در بخش فروش شرکت پگاه خوزستان. همایش بین¬المللی مدیریت، تهران، موسسه سفیران فرهنگی مبین.
18. نیکومرام، هاشم ؛رهنماي¬رودپشتی، فریدون؛ طلوعی اشلقی، عباس و تقی¬پوریان، یوسف. (1393)، ارزیابی تاثیر اخلاق حرفه¬اي حسابداران مدیریت بر ویژگی¬هاي کیفی اطلاعات حسابداري مدیریت (با استفاده از تکنیک آنتروپی- فازي)، فصلنامه حسابداري مدیریت. سال هفتم، شماره بیستم. صص 49-66.
19. هرسی، پل و بلانچارد، کنت ایچ. (1382)، مدیریت رفتار سازماني. (قاسم کبیری)، تهران: مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی. (1996).
20. یعقوبی، مریم ؛کریمی، سعید ؛ حسن¬زاده، اکبر؛ جوادی، مرضیه؛ ماندگار، حسنعلی و عابدی، فرزانه. (1388)، بررسی عوامل موثر بر بهبود عملکرد کارکنان بر اساس مدل ACHIEVE از دید مدیران (ارشد، اداری و پرستاری) بیمارستان¬های آموزشی شهر اصفهان. نشریه بیمارستان. سال هشتم شماره 2، صص 7- 13.

Rahmani H, Rajabdoory H. Investigating the Impact of Professional Ethics on Organizational Performance in Industrial Managers of Fars province. aapc 2016; 1 (1) :53-75

رجمانی حلیمه، رجب دُری حسین. بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای بر عملکرد سازمانی در مدیران صنعتی استان فارس. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری. 1395; 1 (1) :53-75

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645