سرمایه اجتماعی مدیران و عملکرد مالی بانک‌ها
سید موسی محمدی1 ، دکتر رضا غلامی جمکرانی 2، دکتر میرفیض فلاح شمس3 ، دکتر عباس افلاطونی4
1- دانشجوی دوره دکتری حسابداری، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران mohamadi_moosa@yahoo.com
2- گروه حسابداری، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران (نویسنده مسئول) ، fiaccqomiau@gmail.com
3- دانشیار گروه مالی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران Fallahshams@gmail.com
4- عضو هیئت علمی گروه حسابداری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران(a.aflatooni@basu.ac.ir.)
در عصر حاضر سهم عمده جذب و تخصیص منابع در بانک‌ها در ارتباط با جامعه صورت می‌گیرد لذا مدیران بانک‌ها به‌منظور دستیابی به اهداف سازمانی، علاوه بر آن‌که به سرمایه فیزیکی و انسانی نیازمند هستند به سرمایه اجتماعی نیاز دارند تا از این راه بتوانند زمینه‌های رقابت و توسعه سازمان خویش را فراهم آورند. سرمایه اجتماعی مدیران دارایی بالقوه ایشان است که قابلیت دستیابی و بسیج آن از طریق ارتباطات اجتماعی، فراهم می‌شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی تأثیر سرمایه اجتماعی مدیران بر عملکرد مالی در بانک‌ها است. آزمون فرضیه‌ها با استفاده از روش آماری تحلیل رگرسیون با داده‌های ترکیبی با استفاده از اطلاعات 30 بانک کشور شامل بانک‌های بورسی و غیر بورسی طی سال‌های 1387 تا 1396 انجام‌شده است. درنهایت 265 داده-سال جهت آزمون فرضیات استخراج گردید. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که سرمایه اجتماعی مدیران تأثیر مثبت و معنی‌دار بر معیارهای عملکرد مالی شامل نرخ بازده متوسط دارایی‌ها، نسبت سایر درآمدهای عملیاتی به‌کل دارایی‌های بانک و سود خالص عملیاتی دارد.

واژه‌های کلیدی: سرمایه اجتماعی مدیران، عملکرد مالی، نرخ بازده دارایی‌ها
دریافت: 1397/12/12 | پذیرش: 1398/3/13 | انتشار: 1398/6/24
1. ابراهیمی سالاری، تقی؛ صالح نیا، نفیسه. (1396). محاسبه ارزش پولی سرمایه اجتماعی در شهر تهران. فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره 4، شماره 3، صص 353 - 373.
2. امیری، حسین. (1397). ارزیابی کارایی بانک‌های منتخب در ایران و ارتباط آن با متغیرهای درون بانکی و کلان اقتصادی، فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات اقتصادی کاربردی ایران، دوره 7، شماره 26، صص 89-114.
3. جندقی، غلامرضا؛ قریشی، سید مهدی؛ احدی شعار، سید مجید. (1396). بررسی ابعاد سرمایه اجتماعی و رابطه آن با بازاریابی اخلاقی. فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره 4، شماره 3، صص 332-309.
4. شمسی گوشکی، سجاد و نعمتی، روح‌الله. (1394). رابطه سرمایه اجتماعی با عملکرد سازمانی. فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره 2، شماره 2، صص 290-267.
5. صفری گرایلی، مهدی و ولیان، حسن. (1397). طراحی مدل و ارزیابی قابلیت‌های مؤسسات حسابرسی در ارتقای اعتماد اجتماعی. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری، سال سوم، شماره ششم، صص 65-104.
6. طالبی، ندا؛ توئی، نقی. (1397). بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی با عملکرد سازمان، فصلنامه مطالعات علوم اجتماعی، دوره 4، شماره 2، صص 107-123.
7. عباسقلی پور، محسن. (1389). عوامل مؤثر بر بهبود عملکرد بانک‌ها. بانک و اقتصاد، صص 106، 35-24.
8. عمانی، احمدرضا؛ چیذری، محمد؛ علیزاده، مریم. (1394). ارزیابی نقش سرمایه اجتماعی در عملکرد مالی تعاونی‌های تولیدی زراعی استان خوزستان، فصلنامه مدیریت سرمایه اجتماعی، دوره 2، شماره 2، صص 176-155.
9. مهربان پور، محمدرضا؛ جندقی قمی، محمد؛ رجب بیکی، محمدعلی (1397). سـرمایه اجتمـاعی و حـق‌الزحمـه حسابرسـی. فصلنامه بررسی‌های حسابداری و حسابرسی، 25 (2)، 269-288.

Mohammadi S M, Gholami Jamkarani R, Fallah shams M, Aflatooni A. Managers' Social Capital and Financial Performance of Banks. aapc 2019; 4 (7) :381-401

محمدی سید موسی، غلامی جمکرانی رضا، فلاح شمس میرفیض، افلاطونی عباس. سرمایه اجتماعی مدیران و عملکرد مالی بانک‌ها. دو فصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری. 1398; 4 (7) :381-401

Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645